BBC посочи Българският курорт Слънчев Бряг като добра дестинация

Слънчев бряг в България е класиран като най-достъпният курорт в проучване на  Post Office за 19 европейски дестинации.

Слънчев бряг в България е класиран като най-достъпният курорт в проучване на  19 пощенски офиси на европейски дестинации. Проучването установи, че кошница осъс стоки за първа необходимост струва £ 37 в курорта на Черно море, докато същите стоки в Ibiza, най-скъпата дестинация, струват 131 £.

Освен това той установи, че средните цени за туристи във Великобритания са се повишили в цяла Европа, отчасти заради по-слабата лира.

След Слънчев бряг по-евтино е   в Алгарве – Португалия с малко над 58 британски лири  можете да закупите също кошница със хранителни продукти , следван от Коста Дел Сол в Испания с £ 61. Същите стоки струват 119 паунда в Соренто в Италия и 117 британски лири в Ница във Франция.

Спад в  цените обаче също има, намаления  в няколко дестинации, като Слънчев бряг от  10%, 

Мамарис в Турция с 4%, а Пафос в Кипър с 0,5%.

Г-н Браун казва: „Тези курорти се опитват да привлекат туристи , а хотелиерите и ресторантьори са готови да свалят цените.

„Освен това на места като Турция местната валута всъщност е паднала спрямо стерлингите, което ги прави още по-достъпни.“

Той каза, че летовниците във Великобритания трябва да си напишат „домашното“ , тъй като има големи разлики в цените между подобни курорти в различните   страните.

Например туристите в Испания биха могли да очакват да платят с 25% повече за ежедневните си нужди, а  в Коста Бланка – със  £ 76 повече от  Коста дел Сол.


И при £ 89 цените в Майорка бяха 47% по-високи, отколкото в Коста дел Сол, въпреки че също бяха почти една трета по-евтини, отколкото в Ибиса.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *